Vintern har kommit

Det märks ganska snabbt när man tittar ut genom rutan att vintern är på gång. Hur man än vänder och vrider på det så kan man inte komma ifrån att snön har fallit och att det är väldigt halt ute.

Helt orimligt är det ju inte att vintern har kommit igång nu när det är februari. Vad gör man när det är vinter då? Jo, åker pulka och byter till vinterdäck!

Jämför mobilabonnemang

Hur gör du när du som student ska välja ett mobilabonnemang för studenter? Det viktigaste är att man jämför mobilabonnemang student på ett bra sätt och att man faktiskt väger in alla faktorer som påverkar och spelar roll.

Studentabonnemang

Det handlar alltså inte enbart om att gå på den som har billigaste pris. Däremot så får du räkna billigast pris i jämförelse med andra studentabonnemang, och i jämförelse med täckning och hur bra kundtjänst och annat är.

Att låna med en borgensman

Om det är så att du själv av någon anledning inte kan ta ett lån så kan du fråga om någon skulle vilja stå borgensman för dig. En borgensman är någons som finns där och som skriver på att om du inte kan betala lånet så gör borgensmannen det.

Att vara borgensman är därför någonting man får tänka över väldigt noga då det faktiskt kan finnas väldigt mycket som står på spel. Om någon ber dig att stå som borgensman för ett lån så bör du just tänka på att om personen i fråga lovar att betala pengarna själv men inte kan det så måste du enligt lag göra det. Där finns inga undantag. När du väl skrivit på att du står som borgensman för lånet så är du också det till dess att lånet är återbetalat till banken igen. Först då försvinner plikten och du är ”fri” igen.

Är det så att man ska försöka ta ett smslån med trots att man har ett skuldsaldo hos Kronofogden, så kan det bli svårt.